MENY menu

Vi söker ny redaktör

Vi söker en redaktör/redigerare till tidningen Ekologiskt lantbruk med tillträde så snart som möjligt.

Ekologiskt lantbruk är medlemstidning för föreningen Ekologiska Lantbrukarna, men har också en prenumererad del av upplagan. Tidningen kommer ut med 7 nr/år, är specialiserad på ekologisk produktion och mycket uppskattad bland läsarna som till största del är kunniga och aktiva lantbrukare inom alla produktionsgrenar.

Uppdraget
Vi vill förnya tidningen och tänka nytt kring layout, innehåll och finansiering. Det är självklart viktigt att nuvarande läsare fortfarande känner att innehållet är relevant för dem, men vi vill gärna också nå nya grupper och få fler medlemmar och läsare. Som ny redaktör har du all möjlighet att tänka nytt och fritt kring hur detta ska åstadkommas. Det samma gäller kreativa förslag kring nya finansieringsmöjligheter.

Tidigare upplägg
Nuvarande redaktör har mot faktura arbetat ca 20 timmar per nummer med redaktionellt arbete inklusive korrekturläsningen. Dessutom finns möjlighet att fakturera för någon eller några artiklar per nummer. När det kommer till layout har nuvarande redaktör samarbetat med en fristående grafisk formgivare som inte längre kommer att arbeta med tidningen. Upplägget går att kopiera för en ny redaktör, men den grafiska formen och tekniska produktionen kan också helt frikopplas från redaktörskapet.

Vem söker vi?
Vi ser gärna att du som ny redaktör är både kreativ och driven i frågor kring ekologiskt lantbruk. Du har fackkunskaper inom lantbruksproduktion och företagande. Du engageras av framtidsfrågor kring mat och miljö. Du har förmågan att ta fram innehåll som intresserar våra medlemmar. Du ska ha en god journalistisk förmåga att bearbeta texter samt vana vid redigering.
Välkommen att höra av dig till oss så berättar vi gärna mer om tidningen, om föreningen Ekologiska Lantbrukarna och om uppdraget.

Kontakta verksamhetsledare Maria Dirke på telefon 0155-21 74 79, eller via mail till maria.dirke@ekolantbruk.se.

Frågor kan även ställas till tidningens nuvarande redaktör Lena Karlsson på tel 070-395 48 77.

Besök också gärna tidningens hemsida http://ekolantbruk.se/tidningen

Här kan du läsa hela annonsen som pdf http://ekolantbruk.se/pdf/59975.pdf

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.