MENY menu

Unga Ekokockar - Framtidens Matlagare

Den andra regionfinalen i tävlingen Unga Ekokockar gick av stapeln i Mjölby torsdagen den 18:e april. Ölands Gymnasium vann den andra regionfinalen för framtidens matlagare i tävlingen Unga Ekokockar. Laget bestående av Ebba Henriksson, Olof Swärdström och Oliver Jonsson. Laget deltog i Sveriges största matlagningstävling för unga kockelever med en fantastisk trerättersmeny.

På några år har Unga Ekokockar - Framtidens matlagare blivit en av Sveriges viktigaste plattformar för morgondagens talanger inom restaurangyrket. Unga Ekokockar samverkar med Sveriges kocklandslag och juniorkocklandslaget, vilkas kockar deltar i juryarbetet. I styrgruppen sitter Per Bengtsson, ägare till restaurangen PM & vänner. Restaurangen är utsedd till Årets Hållbara Gastronomi i White Guide, bland annat för sitt stöd till en hållbar gastronomiutveckling i landet genom tävlingen för unga ekokockar.

Unga Ekokockar arrangeras av Miljöresurs Linné, Svenska Kockars Förening, Coop och KRAV. 2011, 2012 och 2013 finansieras tävlingen med medel från Jordbruksverket, regionala myndigheter och kommuner samt ett antal privata finansiärer och sponsorer.

Läs mer på KRAVs hemsida

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.