MENY menu

Träffar för fodersamarbeten

Tre lyckade foderträffar har ägt rum i landet de senaste veckorna. Ekologiska Lantbrukarnas marknadsutvecklare Charlotte Rosta och projektledare för Proteintipset.se Eva Hagström Öberg har besökt distrikten i Dalarna, Gästrikland-Hälsingland och Jönköping för att sätta sprätt på foderhandeln.

Syftet med mötena är att få bönder att gå samman och sänka sina foderkostnader och öka mellangårdshandeln. Ekologiska Lantbrukarna har varit med och startat en sida på nätet som ska underlätta för lantbrukare att hitta säljare och köpare av lokalt producerat foder www.proteintipset.se Men att dessutom skapa fysiska möten i landet är positivt för utvecklingen.

– Det är ju jättebra om vi kan göra så här, det sparar ju både pengar och miljö om vi kan minska transporterna, säger Stefan Soleskog i Tranås som är en av lantbrukarna som är för idén.

På fredagen den 8 november anordnades en foderträff i Tranås då 16 lantbrukare från trakten närvarade. Sveriges Radio gjorde ett inslag om mötet som ni kan lyssna på här

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.