MENY menu

Tidningen Ekologiskt lantbruk i ny regi

Ekologiska Lantbrukarnas medlemstidning Ekologiskt lantbruk byter chefredaktör och förnyas. Niclas Åkeson, agronom och journalist, tar över efter Lena Karlsson.

– Vår ambition är att göra en av Sveriges bästa lantbrukstidningar för några av landets skickligaste bönder, säger Niclas Åkeson.

Niclas Åkeson har en bakgrund som chefredaktör för tidningen Lantmannen och som ansvarig för några av Sveriges ledande dagligvarutidningar på Forma Publishing Group (tidigare Icaförlaget). De senaste sju åren har han bedrivit frilansverksamhet ihop med sin fru Berit Metlid i det gemensamma företaget Publishing Farm.

– Vi är glada över att få samarbeta med Niclas och Berit. Deras kompetens passar väl med hur vi har arbetat inom föreningen Ekologiska Lantbrukarna tidigare och hur vi vill utvecklas i framtiden, säger Maria Dirke, verksamhetsledare.

Ny form förenar nytta med inspiration

Tidningen Ekologiskt lantbruk kommer att fortsätta förena fördjupning med nytta och inspiration för professionella svenska ekoproducenter. Formen kommer att göras om så att det blir lättare att hitta och roligare att bläddra.

– Är man ekoproducent och inte medlem eller prenumerant så ska det svida att inte veta vad som står i tidningen. Vi kommer att satsa hårt på att hitta sådant som man verkligen har användning av som svensk ekoproducent, säger Niclas Åkeson.

Tidningen Ekologisk lantbruk är intresseföreningen Ekologiska Lantbrukarnas medlemstidning sedan många år tillbaka. Föreningen fungerar som ett nätverk för ekologiska bönder i hela Sverige och arbetar för bättre produktionsvillkor och en ökad marknad för ekologiska livsmedel.

Niclas Åkeson menar att den nya tidningen nog kan väcka nyfikenhet också hos fler än bara ekologiska producenter.

– Jag tror att konventionella lantbrukare kan ha nytta av att läsa Ekologiskt lantbruk. Den innehåller ju många tips om hur man klarar sig med mindre inköp av foder, bekämpningsmedel och mineralgödsel. Och vem är inte intresserad av det?

Nytt nummer ute i februari

Det första numret av nya Ekologiskt lantbruk kommer ut i den 17 februari 2014. Alla medlemmar i föreningen Ekologiska Lantbrukarna och nuvarande prenumeranter hälsas välkomna till sin nygamla tidning. Nya läsare har möjlighet att provprenumerera ett år till ett lägre pris.

Kontakt:
Maria Dirke, verksamhetsledare Ekologiska Lantbrukarna maria.dirke@ekolantbruk.se 0709- 99 91 60

Niclas Åkeson, Publishing Farm, www.publishingfarm.com, niclas@publishingfarm.com 0703-824520

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.