MENY menu

Svenskt Ekoindex kvartal 3

Försäljningen av svenska ekoråvaror backade med 1,1 procent under kvartal 3, jämfört med samma period 2018. Tappet är mindre än tidigare kvartal i år.

– Det är bra att nedgången på svensk ekomarknad fortsätter att bromsa in, men dessvärre bekräftades inte vår tidigare förhoppning om att ekomarknaden kanske var på väg att vända uppåt igen, säger Sofia Sollén-Norrlin, verksamhetsledare på Ekologiska Lantbrukarna,
föreningen bakom Svenskt Ekoindex.

Det är framför allt ett fortsatt försäljningstapp för mejerivaror som ger minusresultatet på den svenska ekomarknaden under kvartal 3. Samtidigt ökade försäljningen av ekoägg och ekologiska gryner och mjöl.

– Försäljningen av svenska ekologiska mejeriprodukter står för 60 procent av underlaget till Svenskt Ekoindex så när de minskar påverkas indexet rejält. Utvecklingen på mejeri är oroande, men vi har fått signaler från Arla om att deras pågående kampanj har haft en positiv effekt på försäljningen av ekomjölken, så vi hoppas att en vändning är på gång, säger Sofia Sollén-Norrlin.

Här kan du läsa hela rapporten Svenskt Ekoindex Q3

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.