Svenskt Ekoindex kvartal 2

20 september 2019
Svenskt ekoindex mäter förändringen i försäljningen av ekologiska livsmedel i den svenska dagligvaruhandeln kvartalsvis. Under kvartal 2 2019 backar denna med 1,2 procent jämfört med samma period under 2018. Därmed fortsätter trenden från slutet av 2018 och början av 2019, men i en betydligt långsammare takt än tidigare. De tre föregående kvartalen minskade försäljningen med mellan 3,5 och 3,9 procent per kvartal. Om detta betyder att trenden håller på att vända är för tidigt att säga.

Under andra kvartalet ökade försäljningsvärdet för ekologiska mjöl- och grynprodukter, ägg, får- och lammkött och färsk kyckling. Samtidigt minskade det för mejeriprodukter, nötkött och griskött. Det här och mer kan du läsa i Svenskt Ekoindex andra kvartalsrapport som publiceras idag.

Läs pressmeddelandet här.

Här kan du läsa hela rapporten: Svenskt ekoindex Q2.

Fler nyheter