MENY menu

Stort intresse för närproducerat proteinfoder

Närmare 100 personer kom till Cupolen i Linköping för att prata närproducerat protienfoder när LRF bjöd in till diskussion och workshop i slutet av mars.

LRF bjöd in lantbrukare inom satsningen Närproducerat proteinfoder, som görs tillsammans med Ekologiska Lantbrukarna och Växa Sverige, till en heldag i Linköping. Dagen inleddes med en paneldebatt, där lantbrukare från boken "101 proteintips" och de bästa rådgivarna inom ämnet fanns med. Från Ekologiska Lantbrukarna fanns Eva Hagström Öberg med pland talarna.

Panelen menade att störst potential finns hos vallen men att vi också måste börja odla mer av andra proteingrödor i Sverige. Publiken fick också vara med i diskussionerna och via mentometerknappar delge sina åsikter. 66 procent skulle odla en proteingröda i år och 77 procent ville också samverka mer med andra gårdar kring foder.

Efter lunch hölls fem olika workshops med rådgivare och lantbrukare och Lars Svensson, VD för Vadsbo Mjölk, berättade om sin vision om självförsörjning på deras stora mjölkgård.

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.