MENY menu

Större gårdshandel på eko

En trend för årets spannmålshandel verkar vara att allt större volymer av den ekologiska spannmålen stannar kvar på gården, eller handlas direkt mellan gårdarna. Det betyder att mindre volymer av den ekologiska spannmålen når ut på den öppna marknaden.

- Detta är den klara trenden. Gårdarna försörjer sig allt mer med eget foder, eller handlar direkt av grannen och vi får mindre volymer att handla med på marknaden. Fler skippar också sojan och odlar sitt eget proteinfoder. Detta kommer att innebära ett mer av ekoarealen kommer att behövas för foderproduktionen, för att täcka sojan, säger Göran Karlsson, ansvarig för handeln med ekologisk spannmål hos Lantmännen.

Detta skriver Ekoweb i en nyhet på sin hemsida

Proteintipset.se är resultatet av ett samarbete mellan Ekologiska Lantbrukarna, LRF och Växa Sverige. Där kan bönder annonsera gratis för att sälja eller köpa foder samt ta del av tips kring odling, prissättning, transportlösningar, med mera.

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.