MENY menu

Startskott för Organic Sweden

Organic Sweden är arbetsnamnet för ett nätverk som vill driva på utvecklingen för ekologiskt, där vi i Ekologiska Lantbrukarna är en av initiativtagarna tillsammans med bl a KRAV, Saltå Kvarn och Ekologiskt Forum. Syftet med nätverket är att öka försäljningen av ekologiska livsmedel i Sverige och genom export. Målet är 20 % av den svenska marknaden och export för 1 miljard kronor år 2020.

Vi är inspirerade av Organic Denmark och tycker att om danskarna kan, kan vi också. Vi vet att efterfrågan ökar på många håll i världen, inte bara i Sverige. Samtidigt vet vi att flera svenska ekologiska lantbrukare tvekar inför att satsa på ekologiskt. Det är hög tid för en positiv och enande kraft för ekologiskt i Sverige!

Export är ett långsiktigt arbete och det är viktigt att främja svensk marknadstillväxt under tiden. Export blir ett prioriterat projekt för intresserade företag och även kampanjer i Sverige blir ett projekt.

Den 16 januari håller vi vårt första arbetsmöte med inbjudna intressenter där syftet är att ta fram en handlingsplan tillsammans.

För mer information kontakta maria.dirke@ekolantbruk.se

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.