MENY menu

Sommarkonsert i Lovö Prästgårds loge

Elin Rydström, styrelseledamot tillika mjölkproducent på Lovö Prästgård, berättar här om hur mulitfunktionell en loge kan vara:

”I stan tänder de en röd lampa när det är utsålt på teatern eller operan. Här på landet har vi målat hela ladan röd.” Så förkunnade vår konferencier, för de cirka 250 församlande personerna bestående av publik, orkester, körsolister och recitatör. Platsen för denna sommarkonsert var alltså vår loge där publiken satt församlad i lösdriften där sinkor och kvigor går vintertid. Ensemblen stod på golvet ovan i vilken det ryms en tippgrop för spannmål (nu täckt med skivor). Det golvet tjänar även för intippning av hö till hökanonen (denna fick flyttas för att få plats med harpan) och senare när hö och spannmål är inne som lager för rundbalar. Detta är i högsta grad den multifunktionalitet vi strävar efter. Uppe på skullen där vi byggt en balkong satt en del publik och under ett av numren klättrade barytonen upp på denna och sjöng duett med sopranen nedan.

Vem kunde tro att denna lada, som byggdes samtidigt som en av konsertens huvudnummer skrevs (Förklädd Gud) under det brinnande andra världskriget, kunde rymma en så fantastisk akustik. Det som sjöngs om denna sommarkväll var kärlek och naturens kraft. Och huvudnumret Förklädd gud handlar om när guden Apollon får stiga ned till jorden för att arbeta ett år som fåraherde. Precis utanför ladan gick fåren och betade och bräkte välregisserat och utgjorde en utmärkt ljudkuliss liksom småfåglarna under takåsarna.

Kvällssolen strilade in genom ladans plankor och det var en magisk kväll, och för den som ville kunde man köpa ekologiskt fika gjorda av fina råvaror från gården.

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.