MENY menu

SLU söker mjölkgårdar till hälsoprojekt

Avdelningen för idisslarmedicin och epidemiologi, Institutionen för kliniska vetenskaper, på SLU ligger i startgroparna med ett forskningsprojekt om förbättrad hälsorådgivning. Projektet går ut på att med nya metoder ge verktyg att hitta hälsostörningar i tid för att förbättra djurhälsan och välfärden på ekologiska mjölkkor. Att ha koll på hur korna mår leder till ökad lönsamhet.

- Det känns som ett spännande, nytänkande och konstruktivt sätt att kunna ta ett övergripande tag om djurhälsan anpassat för varje gård. Att det sen ska kunna ge förbättrad lönsamhet är jättepositivt, säger Karin Jonasson som är stordjursveterinär och projektledare för hälsosatsningen.

För att genomföra projektet behöver Karin Jonasson komma i kontakt med mjölkgårdar som är intresserade av delta i forskningen. Kostnadsfri rådgivning kommer att ingå. Är du intresserad eller bara nyfiken på hur det här ska gå till hör av dig till: karin.jonasson@slu.se 018 – 67 14 36

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.