MENY menu

Skriv under för mer mångfald i hyllorna!

I Sverige har vi en växande mångfald av småskaliga och lokala ekologiska producenter – men deras fina råvaror och produkter hittar inte alltid ut till landets butikshyllor. Skriv under vårt upprop för större mångfald i hyllorna!

Exempelvis odlas det massor av olika ekologiska äppelsorter i vårt land, men bara ett fåtal hamnar i frukt och grönsaksavdelningen. Där kommer ekologiska äpplen ofta från Chile, Argentina eller Nya Zeeland. Mångfalden i butiken saknas även bland förädlade produkter. Bara ett fåtal av de drygt trettio ekologiska gårdsmejerierna i vårt land hittar ut med sina goda ostar till butik – de flesta säljs bara till restauranger.

Tillsammans kan vi få butiker och handlare att bredda sitt utbud av lokala ekologiska råvaror och produkter så att du som konsument ska kunna hitta dem i din lokala matbutik.

Skriv under vårt upprop för att din butik ska bli bättre på att bredda sitt utbud av svensk ekologisk mat:

1) Gör det lätt att välja rätt! Ge de ekologiska produkterna gott om hyllutrymme och placeringar som gör det enkelt för konsumenterna att hitta dem.

2) Förbättra utbudet av ekologiska frukter, grönsaker och mejeriprodukter, särskilt från småskaliga producenter som har haft det tufft under pandemin.

Namninsamlingen är en del av en EU-finansierad kampanj för ekologiska frukter, grönsaker och mejeriprodukter. Bakom kampanjen står Organic Sweden och Ekologiska Lantbrukarna i samarbete med Föreningen Sörmlandsäpplen.

Skriv under här!

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna/LRF
Warfvinges väg 38
112 51 STOCKHOLM