MENY menu

Skövde Slakteri söker 10 000 ekogrisar

Under 2015 ska Skövde Slakteri påbörja slakt av ekologiska grisar. Man är intresserade både av EU-ekologiska och KRAV-grisar.

- Vi ser en stor framtid i EU-ekologiskt och KRAV. Vi letar efter producenter som vill leverera till oss nu. Vår målsättning är att vi ska ha ett sortiment med ekologiskt griskött under vårt eget varumärke Gudruns inom ett år. Det handlar om cirka 10 000 grisar som vi är i behov av i första läget. Vi kan hämta i stort sett hur få som helst. Detta är världens chans för den som har en mindre produktion eller vill satsa i mindre skala, säger Karoline Hjelmer, inköpare Skövde Slakteri.

Skövde Slakteri har på kort tid blivit en spelare att räkna med på ekomarknaden. Från att ha haft nära nog obefintliga volymer för ett år sedan så omsätter nu den ekologiska volymen på nöt cirka 100 miljoner kr per år, en omsättning som företaget räknar med kommer fortsätta att öka.

Nyheten är hämtad från Ekoweb.nu

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.