X

Skickliga ekogårdar i topp när Årets Bonde korades

28 oktober 2020
Igår utsågs Årets Bonde, en tävling med syfte att bidra till en ökad efterfrågan på hållbar mat och dryck från Sverige. I kategorin "Eko + innovation" vann Bokeslundsgården (Skåne) och Lilla Bjers (Gotland) toppade i kategorin "Frukt och grönt"!
Så här motiverar juryn sina val:

Bokeslundsgården:
”Bredden imponerar, precis som viljan att nå ut och lyfta både sig själv och likasinnade kollegor. Den ekologiska övertygelsen följer med ut i stall, hagar och skog – och till de mest kräsna konsumenterna och kockarna i vårt land. Vinnaren i kategorin EKO & INNOVATION i Årets Bonde 2020 står för mångfald, innovationskraft och en förmåga att agera ambassadör för ett mer hållbart lantbruk.”

Lilla Bjers:
”En föregångare och inspirationskälla som väljer att agera konsekvent istället för att kompromissa och som gärna söker nya vägar från jord till bord. Kreativitet, transparens och omsorg både för natur och människa ligger detta ekologiska och KRAV-certifierade lantbruk varmt om hjärtat. Vinnaren i Årets Bonde kategori FRUKT & GRÖNT är en närvarande, kunnig och relevant kraft i kampen för ett mer hållbart, svenskt jordbruk.”

Dessutom valdes "Lilla Labäck" (Västergötland) till Kockarnas Bonde 2020 då 100 av Sveriges mest framstående kockar fick rösta fram sin favoritproducent!
Stort grattis till alla tre gårdar!

Fler nyheter