MENY menu

Skickliga ekogårdar i topp när Årets Bonde korades

Igår utsågs Årets Bonde, en tävling med syfte att bidra till en ökad efterfrågan på hållbar mat och dryck från Sverige. I kategorin "Eko + innovation" vann Bokeslundsgården (Skåne) och Lilla Bjers (Gotland) toppade i kategorin "Frukt och grönt"!
Så här motiverar juryn sina val:

Bokeslundsgården:
”Bredden imponerar, precis som viljan att nå ut och lyfta både sig själv och likasinnade kollegor. Den ekologiska övertygelsen följer med ut i stall, hagar och skog – och till de mest kräsna konsumenterna och kockarna i vårt land. Vinnaren i kategorin EKO & INNOVATION i Årets Bonde 2020 står för mångfald, innovationskraft och en förmåga att agera ambassadör för ett mer hållbart lantbruk.”

Lilla Bjers:
”En föregångare och inspirationskälla som väljer att agera konsekvent istället för att kompromissa och som gärna söker nya vägar från jord till bord. Kreativitet, transparens och omsorg både för natur och människa ligger detta ekologiska och KRAV-certifierade lantbruk varmt om hjärtat. Vinnaren i Årets Bonde kategori FRUKT & GRÖNT är en närvarande, kunnig och relevant kraft i kampen för ett mer hållbart, svenskt jordbruk.”

Dessutom valdes "Lilla Labäck" (Västergötland) till Kockarnas Bonde 2020 då 100 av Sveriges mest framstående kockar fick rösta fram sin favoritproducent!
Stort grattis till alla tre gårdar!

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.