Skånemejeriers ekomjölk firar 20 år

24 may 2012
Det är i år 20 år sedan Skånemejerier tog fram sin första ekologiska mjölk. Den lanserades som mjölk från ”Gröna Gården” och då var det fyra gårdar som hade ekologisk produktion. Idag har 53 av Skånemejeriers leverantörer ekologisk produktion. Och Skånemejeriers försäljning av ekomjölk ökar, till skillnad från den totala ekomejerimarknaden i Sverige som minskat de senaste åren, skriver Skånemerier i ett pressmeddelande.

Skånemejeriers försäljning av ekologisk mjölk går mot trenden. Totalt har marknaden för ekologisk mjölk inom den svenska dagligvaruhandeln minskat med 4-5% per år de senaste tre åren. Under samma period har Skånemejeriers volym ökat med drygt 50 %, från 5,45 till 8,25 miljoner kilo ekologisk mjölk.

– Att också ha ekologiskt producerade varor i sortimentet är en självklarhet idag. Det är oerhört glädjande att vår försäljning ökar. Det visar på ett växande förtroende för vår ekologiska mjölk hos konsumenterna men också att efterfrågan i södra Sverige på ekologisk mjölk inte viker som i övriga landet, säger Caroline Olsson, Skånemejeriers marknadschef.

Förutom den ekologiska mjölken med Skånemejeriers varumärke finns i sortimentet också ekologiska produkter från Hjordnära mejeri, som Skånemejerier äger. Hjordnära mejeri har nyinvesterat och byggt ut för att möta en ökande efterfrågan i hela landet.

Läs hela pressmeddelandet här

Fler nyheter