MENY menu

Sju gårdar och Jord på trynet nominerade till Änglamarkspriset

Av nästan 300 nomineringar har juryn valt ut tre finalister som gör matlandet Sverige bättre; Jord på Trynet, Sju Gårdar och Bee Urban.

Änglamarkspriset syftar till att ge välförtjänt uppmärksamhet och uppmuntran till personer som gör förtjänstfulla insatser för miljön. Årets tema är "Svenskt på tallriken". Vinnaren får 100 000 kronor.

Jord på Trynet består av 24 ekologiska bönder – nästan alla KRAV-ekologiska grisuppfödare i Sverige. Tillsammans föder de upp runt 24 000 KRAV-grisar om året. Tyvärr är det mindre än 1 procent av alla grisar som föds upp i Sverige. Bönderna inom Jord på Trynet tycker att de borde vara fler och har därför gått samman i en förening.

Mjölk från en nöjd och glad ko smakar precis som mjölk ska smaka. Det tycker i alla fall en gruppmjölkbönder från Uppland som har gått samman i Sju Gårdar. På de sju olika gårdarna som är anslutna till Sju Gårdar, lever kossorna ett riktigt bra koliv. Deras foder är KRAV-märkt och odlas hemma på gården, i alla fall det mesta av det. På vintrarna får de röra sig fritt inne i ladugården och deras kalvar får dia länge. När det är dags för sommarlov, njuter korna av grönbete där de kan äta så mycket gräs och klöver som de orkar.

Läs mer om priset och rösta på www.coop.se

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.