MENY menu

Sänk dina foderkostnader - få koll på transporten

Genom att kapa mellanhänder så ger Proteintipset.se bönder en möjlighet att få bättre betalt för sin skörd och att hitta billigare foder lokalt. En stor kostnad är förknippad med transporter. Därför lanserar Proteintipset.se en ny beräkningstjänst för att man lätt och snabbt ska kunna jämföra vilket transportalternativ som är det billigaste och bästa.

Proteintipset.se är mötesplatsen för svenska fodergrödor – platsen på nätet där man kan köpa och sälja grovfoder, spannmål och proteingrödor. Konventionellt och ekologiskt. Lokalt och regionalt. Hit är alla välkomna att annonsera gratis, ta del av rådgivarnas och böndernas odlingstips, få kontakt med andra lantbrukare, göra goda affärer och kanske hitta nya samarbetsmöjligheter.

Beräkna transportkostnader

En nyhet på sajten är att det går att räkna ut transportkostnaden snabbt och enkelt. När du som besökare på sidan går in bland annonserna så kan du, efter att du öppnat en annons, se en symbol för transportkostnader. Genom att skriva in sitt postnummer på förstasidan kan sajten räkna ut vägavståendet mellan säljare och köpare. Utifrån det görs beräkningen som tar med olika transportalternativ, som exempelvis traktor med vagn och lastbil med släp. Då blir det lätt att jämföra och se vad som är billigast.

– Man ser inte alltid sin egen tid som en kostnad. Därför har vi illustrerat värdet i vad det kostar i personaltid och slitage på utrustningen. Beräkningstjänsten är flexibel, så du kan lägga in egna siffror och beräkna efter egna förhållanden, säger Oscar Franzén från Proteintipset, som har varit med och tagit fram beräkningstjänsten i samarbete med JTI. Personal- och maskinkostnader är hämtade från Maskinkostnader 2013.

www.proteintipset.se är del av ett samarbete mellan LRF, Ekologiska Lantbrukarna och Växa Sverige.

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.