MENY menu

Priser spannmål kvartal 1

Nu publicerar vi färska noteringar om genomsnittliga priser på tröskade ekogrödor som sålts kvartal 1 2019. Medlemmar i Ekologiska Lantbrukarna får förhandsinformation om Ekobondens priser en vecka innan via elektroniskt nyhetsbrev. Får du inte nyhetsbrevet "Ekobondens marknadsnytt" men vill ha? Kontakta oss på kansliet@ekolantbruk.se

Läs Ekobondens priser nr 2 - 2019 SPANNMÅL här

I prispanelen för tröskade grödor ingår i dagsläget cirka 100 personer. Det varierar mycket för hur många noteringar det kommit in för olika grödor. Trots de halverade skördarna under 2018 verkar det ha funnits en del små partier kvar i lager sedan föregående år. Kvarnvetet ligger i snitt på 4.16 och priserna fortsätter att vara höga på framförallt åkerböna, fodervete och grynhavre.

Ekobondens priser gör vi inom en ny satsning för ekobondens priser genom projektet Ekobondens marknad. Vi samlar in och publicerar priser kvartalsvis baserat på noteringar direkt från enskilda lantbrukare. Priserna som vi kommer att publicera är till att börja med från grupperna nötkött, tröskade grödor, mjölk och ägg. I prispanelen ingår i dagsläget c:a 300 av Sveriges ekobönder. Priserna rapporteras direkt till Ekologiska Lantbrukarna.

Vill du vara med och rapportera in priser för nötkött, tröskade grödor, mjölk eller ägg? Hör av dig till Marknadskoordinator helena.friis@ekolantbruk.se

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.