MENY menu

Praktisera med oss ht-24

Ekologisk mat, lantbruk, projektledning och kommunikation – låter det som spännande teman? Det är vad du som praktikant hos oss på Ekologiska Lantbrukarna kommer få djupdyka i under höstens praktik. Vi söker dig som har intresse för ekologisk mat och viljan att jobba i en idédriven organisation!

Om Ekologiska Lantbrukarna
Ekologiska Lantbrukarna är de svenska ekoböndernas samlande kraft. Vi driver utvecklingen för framtidens lantbruk, livskraftig matproduktion och en frisk natur. Vi arbetar för att politik, regler och marknad ska vara utformade så att medlemmarna – de svenska ekobönderna – ges de bästa möjligheterna att utveckla lönsamma och hållbara företag. Ekologiska Lantbrukarna är en liten organisation med höga ambitioner och korta beslutsvägar.

Vad får jag göra och lära mig under praktiken?
Som praktikant hos Ekologiska Lantbrukarna kommer du ha två huvudfokus: projektledning och kommunikation. Arbetet kommer att vara varierat och utvecklande med stora möjligheter för dig att lära känna eko-Sverige och bygga egna nätverk. Under din praktik kommer du också att få delta i flera aktuella projekt och arbetsuppgifterna kommer delvis justeras utifrån dina intressen och förkunskaper. I början av praktiken kommer det vara mycket operativ projektledning kopplat till projektet EKO-september. När september börjar närma sig sitt slut kommer du bli mer involverad i resten av föreningens arbete, framförallt kopplat till kommunikation.

Exempelvis kommer du få delta i:
- Samverkansprojekt ”EKO-september” och "Mera Eko" där vi tillsammans med involverade lantbrukare möter konsumenter och berättar om mervärden från ekolantbruket
- Marknadsprojekt, där prisstatistik behöver samlas in genom samtal direkt med lantbrukare och sammanställas för kommunikationsinsatser
- Skapa innehåll till sociala medier, övriga digitala kanaler och nyhetsbrev

Praktikplatsen kommer att ge dig värdefull erfarenhet av projektledning i stora och små projekt, men också hur man använder kommunikation strategiskt och målgruppsanpassat. Dessutom kommer du att få unik översikt över det ekologiska lantbruket och marknaden i Sverige, vilket kan öppna många dörrar.

Kompetenser och färdigheter
Din utbildningsbakgrund är inte avgörande utan vi är mer intresserade av hur du har utvecklat ditt intresse för ekologisk mat och hur du kan omsätta det med Ekologiska Lantbrukarna. För att trivas och lyckas i rollen tror vi att du dessutom:
- Har ett stort intresse för hållbarhet
- Är van att ta egna initiativ och ansvara för ditt arbete
- Inte är rädd för att ta kontakt med nya människor
- Tycker om att skriva och är bra på att uttrycka dig i text på svenska
- Läser en praktikkurs på 15 hp eller 30 hp
- Har tidigare erfarenheter (från t.ex. dina studier) av arbete med sociala medier, grafisk design, videoproduktion, fotografering eller annan typ av kommunikationsarbete (meriterande ej krav)

Villkor
Praktikperiod: Hösten 2024, praktik under en hel termin (30 hp) är att föredra, men önskemål om annan omfattning kan anges i din ansökan.
Ersättning: Praktikplatsen är obetald och ska genomföras inom dina studier.
Handledning: Du handleds av Emelie Sundin, föreningsutvecklare. Vi är ett litet team som arbetar nära varandra.
Arbetsplats: Ekologiska Lantbrukarnas kontor i centrala Uppsala och på distans.

Ansök via formuläret nedan, du behöver inte skriva ett personligt brev utan vi vill istället att du svarar på några frågor.

OBS! Urval sker löpande, så skynda dig att skicka in din ansökan redan idag för att ha större chans!

Ansök här senast 14/4

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.