MENY menu

Praktisera med oss

Ekologisk mat, lantbruk, projektledning och kommunikation – låter det som spännande teman? Det är vad du som praktikant hos Ekologiska Lantbrukarna kommer få djupdyka i under vårens praktik, med målet att höja intresset för ekologisk mat! Vi välkomnar en driven praktikant till vårt team som har intresse för ekologisk mat och viljan att jobba i en idédriven organisation!

Om Ekologiska Lantbrukarna
Ekologiska Lantbrukarna är de svenska ekoböndernas samlande kraft. Vi driver utvecklingen för framtidens lantbruk, livskraftig matproduktion och en frisk natur. Vi arbetar för att politik, regler och marknad ska vara utformade så att medlemmarna – de svenska ekobönderna – ges de bästa möjligheterna att utveckla lönsamma och hållbara företag. Ekologiska Lantbrukarna är en liten organisation som har höga ambitioner, korta beslutsvägar och ett växande medlemsantal.

Vad får jag göra och lära mig under praktiken?
Som praktikant hos Ekologiska Lantbrukarna kommer du ha två huvudfokus: projektledning och kommunikation. Arbetet kommer att vara varierat och utvecklande med stora möjligheter för dig att lära känna eko-sverige och bygga egna nätverk. Under din praktik kommer du också att få delta i flera aktuella projekt och arbetsuppgifterna kommer delvis justeras utifrån dina intressen och förkunskaper. Exempelvis kan du få delta i Ekologiska Lantbrukarnas:

- Omvärldsbevakning och skriva föreningens veckobrev
- Projektledning kopplat till den årliga rikskonferensen ”Ekodagarna” som går av stapeln i Östergötland vecka 11 2024
- Skapa innehåll till sociala medier och övriga digitala kanaler
- Övriga kampanjer och kommunikationsprojekt för opinionsbildning eller för att höja intresset för ekologisk mat
- Praktikplatsen kommer att ge dig värdefull erfarenhet av projektledning i stora och små projekt, men också hur man använder kommunikation strategiskt och målgruppsanpassat. Dessutom kommer du att få unik översikt över det ekologiska lantbruket och marknaden i Sverige, vilket kan öppna många dörrar.

Kompetenser och färdigheter
Din utbildningsbakgrund är inte avgörande utan vi är mer intresserade av hur du har utvecklat ditt intresse för ekologisk mat och hur du kan omsätta det med Ekologiska Lantbrukarna. För att trivas och lyckas i rollen tror vi att du dessutom:

- Tycker om att skriva och är bra på att uttrycka dig i text på svenska
- Är van att ta egna initiativ och ansvara för ditt arbete
- Är social och utåtriktad som inte rädd för att ta kontakt med nya människor
- Läser en 30 hp praktikkurs

Villkor
Praktikperiod: Våren 2024, praktik under en hel termin (30 hp) är att föredra, men önskemål om annan omfattning kan anges i din ansökan.
Ersättning: Praktikplatsen är obetald och ska genomföras inom dina studier.
Handledning: Du handleds av Max Peterson, Projektledare event och kommunikation. Det är ett litet team som arbetar nära varandra.
Arbetsplats: Ekologiska Lantbrukarnas kontor Stockholm eller Uppsala och på distans.

URVAL SKER LÖPANDE, VÄNTA DÄRFÖR INTE MED ATT SÖKA! DEADLINE FÖR ANSÖKAN - 22 OKTOBER

Ansök här!

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.