MENY menu

Praktisera hos oss!

Vill du göra en praktik där du får jobba med projektledning och kommunikation för ett hållbart lantbruk?

Ekologisk mat, lantbruk, projektledning och kommunikation – låter det som spännande teman? Det är vad du som praktikant hos Ekologiska Lantbrukarna kommer få djupdyka i under vårens praktik, med målet att höja intresset för ekologisk mat! De välkomnar en driven praktikant till sitt team som har intresse för ekologisk mat och viljan att jobba i en idédriven organisation!

Vad får jag göra och lära mig under praktiken?
Som praktikant hos oss på Ekologiska Lantbrukarna kommer du ha två huvudfokus: projektledning och kommunikation. Arbetet kommer att vara varierat och utvecklande med stora möjligheter för dig att lära känna eko-sverige och bygga egna nätverk. Under din praktik kommer du också att få delta i flera aktuella projekt och arbetsuppgifterna kommer delvis justeras utifrån dina intressen och förkunskaper. Exempelvis kan du få delta i Ekologiska Lantbrukarnas:

- Projektledning kopplat till den årliga rikskonferensen ”Ekodagarna” som går av stapeln i Örebro vecka 10 2023
- Marknadsprojekt där prisstatistik behöver samlas in genom samtal direkt med lantbrukare och sammanställas för kommunikationsinsatser
- Regionala samverkansevent där beslutsfattare får uppleva ”lunch hos ekobonden”
- Skapa innehåll till sociala medier, övriga digitala kanaler och nyhetsbrev
- Övriga kampanjer och kommunikationsprojekt för opinionsbildning eller för att höja intresset för ekologisk mat
- Samarbete med Naturskyddsföreningen kring rapporten ”Lantbruket och den biologiska mångfalden” och kampanjer baserade på materialet
- Praktikplatsen kommer att ge dig värdefull erfarenhet av projektledning i stora och små projekt, men också hur man använder kommunikation strategiskt och målgruppsanpassat. Dessutom kommer du att få unik översikt över det ekologiska lantbruket och marknaden i Sverige, vilket kan öppna många dörrar.

Kompetenser och färdigheter
Din utbildningsbakgrund är inte avgörande utan vi är mer intresserade av hur du har utvecklat ditt intresse för ekologisk mat och hur du kan omsätta det med Ekologiska Lantbrukarna. För att trivas och lyckas i rollen tror vi att du dessutom:

- Tycker om att skriva och är bra på att uttrycka dig i text på svenska
- Är van att ta egna initiativ och ansvara för ditt arbete
- Är social och utåtriktad som inte rädd för att ta kontakt med nya människor
- Har ytterligare meriterande erfarenheter (från t.ex. dina studier) av arbete med sociala medier, grafisk design, videoproduktion, fotografering eller annan typ av kommunikationsarbete
- Läser en 15 hp eller 30 hp praktikkurs

Villkor
Praktikperiod: Våren 2023, praktik under en hel termin (30 hp) är att föredra, men önskemål om annan omfattning kan anges i din ansökan.
Ersättning: Praktikplatsen är obetald och ska genomföras inom dina studier.
Handledning: Du handleds av Max Peterson, Projektledare event och kommunikation. Det är ett litet team som arbetar nära varandra.
Arbetsplats: Ekologiska Lantbrukarnas kontor, Franzéngatan 1, Stockholm och på distans.

Sök din praktikplats hos oss på Ekologiska Lantbrukarna senast 23 oktober via Sustainergies hemsida --> https://sustainergies.se/annons/kommunikation-och-projektledning-i-centrum-av-ekosverige-2/

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna/LRF
Warfvinges väg 38
112 51 STOCKHOLM