MENY menu

Oroande förslag om ny EU-förordning

Ekologiska Lantbrukarna har tillsammans med KRAV arbetat igenom EU-kommissionens förslag om ny EU-förordning. Förslag till remissvar håller på att tas fram samt därtill konsekvensbeskrivning av förslag till förändringar. Bedömningen vi gör är att stora delar av den svenska ekologiska produktionen idag skulle slås ut om förslaget blir verklighet.

- Vi tycker inte det var länge sedan EU-förordningen för ekologisk produktion ändrades och produktionen fick anpassa sig. Det var för ett par, tre år sedan, det kom på plats. Då är det i sig upprörande att samma förordning återigen tas upp för en genomgående översyn och nya förslag presenteras med drastiska effekter om de genomförs, säger Maria Dirke, verksamhetsledare för Ekologiska Lantbrukarna.

På tisdagen den 29 april anordnar IFOAM EU ett möte i Bryssel för att diskutera effekter och åtgärder för att stoppa förslaget eller åtminstone lindra effekterna av det. Marianne Schönning deltar och efter det mötet kommer vi att mer i detalj ta fram ett förslag till svar på förslaget.

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.