MENY menu

Organic Sweden startar!

Så har den ideella föreningen Organic Sweden bildats! I föreningen ska alla som vill samverka för en stark ekologisk tillväxt ha sin naturliga plattform för att påverka och få inspiration.

Föreningens syfte är att verka för ökad försäljning av ekologiska livsmedel i Sverige och genom export med etappmålen 20 % ekologisk konsumtion är 2020 och export för 20 miljarder. Främjandet ska ske genom samarbetsprojekt, mässor och gemensamma kampanjer, ökad kunskap i alla led och ökat utbud av framför allt svenska ekoprodukter. Konkreta satsningar på export där svenska företag får hjälp och stöd att göra affärer med sina produkter utanför landet blir ett nytt och spännande arbetsfält inom marknadsutvecklingen. För att få en bra skjuts på detta verkar också Organic Sweden för ett ökat politiskt stöd.

Interimsstyrelsen enades om definitionen att medlem ska vara personer som arbetar med ekologiska livsmedel och som med glöd vill samverka för en kraftfull ökning av försäljningen. Medlemskapet är individuellt och flera personer från samma företag eller organisation kan vara medlemmar. Medlemskapet kostar 900 kr per år. Organic Sweden ska vara en plattform för inspiration och samarbete för att utveckla försäljningen i företag som arbetar med certifierade ekologiska livsmedel.

Organic Sweden’s första stämma kommer att hållas i lokaler hos Naturskyddsföreningen i Stockholm kl. 13-16 den 25 juni. Alla nuvarande och blivande medlemmar hälsas välkomna för att konkretisera föreningens arbete framåt.

Fram till årsmötet verkar en interimsstyrelse bestående av:
Maria Dirke, Ekologiska Lantbrukarna, ordförande Anders Heimer, Ekologiskt Forum, kassör Inger Källander, Ekologiskt Forum, sekreterare Lars Nellmer, KRAV Johan Ununger, Saltå Kvarn Mikael Robertsson, Mikrob

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.