menu

Opinionen kring GMO i foder vaknar

Vi har förundrats över att det är så lite konsumentopinion och debatt kring förslaget om att tillåta GMO i foder i Sverige. Men nu märks aktiviteter som tyder på att opinionen har vaknat till liv. En facebook-grupp startade i veckan som är kritiska mot att ett företag som Arla vill tillåta GMO i foder. De fick över 1000 följare över en natt!

Det ska bli intressant att se vad konsumentmakten kan innebära för branschen och beslutet som fattas. Det vi från Ekologiska Lantbrukarna efterfrågar är en öppen dialog och debatt. Att organisationer som företräder bonden vill driva igenom policybeslut om att tillåta GMO i foder, utan att vi varken är delaktiga i processen eller inbjudna till debatt, känns odemokratiskt och fel.

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
Warfvinges väg 38
112 51 STOCKHOLM

Ekologiska Lantbrukarna grundades 1985 av lantbrukare, för lantbrukare. Vi arbetar för att politik, regler och marknad ska vara utformade så att svenska ekobönder ges de bästa möjligheterna att utveckla lönsamma och hållbara företag. Läs mer om vår organisation här!