X

Nyrekrytering stärker klimat- och kommunikationsarbetet

25 februari 2020
Ida Lind, mark- och växtagronom, börjar på Ekologiska Lantbrukarna i februari. Rekryteringen är en del av organisationens strategiska satsning på klimat- och kommunikationsarbetet.

Ekologiska Lantbrukarna arbetar för att fördubbla antalet medlemmar till 2025. Föreningen satsar också på att stärka medlemmarnas kunskaper om klimatfrågan.

– Med Ida Lind i teamet höjer vi vår ambitionsnivå inte bara inom kommunikation utan även i de satsningar på klimatområdet som vi gör under 2020. Ida kombinerar på ett unikt sätt naturvetenskaplig kompetens med en strategisk blick för externa samarbeten, kommunikation och event, säger Sofia Sollén-Norrlin, Verksamhetsledare Ekologiska Lantbrukarna.

Ida Lind kommer närmast från Sustainergies där hon arbetat med projektledning, kommunikation och rekrytering. Hon har en bred kunskapsgrund inom strategiskt hållbarhetsarbete och jordbruk och är utbildad mark- och växtagronom med en masterexamen i Future Food Sustainability från Cranfield University, UK.

– Svenska ekobönder skapar fantastiska mervärden för både miljö och människor. Jag ser fram emot att få använda mina färdigheter till att ge dem bättre förutsättningar att driva hållbara företag, säger Ida Lind, Projekt- och kommunikationsstrateg.

Förutom satsningarna på klimatområdet kommer Ida Lind framförallt ansvara för intern och extern kommunikation och ha fokus på medlemsvärvning. Hon har lång erfarenhet av föreningsliv och tycker det är viktigt att stötta medlemmarnas engagemang. En viktig uppgift för Ida Lind är att få fler ekobönder att se möjligheterna med ett medlemskap.

Kontakt:
​Ida Lind, Projekt- och kommunikationsstrateg Ekologiska Lantbrukarna, 070 309 83 95
​​Sofia Sollén-Norrlin, Verksamhetsledare Ekologiska Lantbrukarna, 070 380 93 96

Fler nyheter