MENY menu

Ny akt i dramat om ny ekolag

Vi bevakar politiken kring EU-kommissionens förslag till ny ekolag både på nationell och EU-nivå. Vid årsskiftet avslutas det italienska ordförandeskapet för EU och innan dess verkar det som om italienarna vill slå klubban i bordet och besluta om eko. Inte hela men delar av förslaget. För att kunna göra så tar man fram ett förslag till beslut inför att jordbruksministrarna träffas den 15 december.

Den samlade bedömningen från oss i Sverige är att vi vill avråda från att säga ja till det förslaget. Ingen har ännu sett förslaget (vi hinner inte ge respons på det, kanske kommer det i sista minuten inför mötet) och det finns absolut ingen anledning till brådska.

Maria Dirke träffade Maja Brännvall, politiskt sakkunnig hos landsbygdsminister Sven-Erik Bucht, för att förmedla våra synpunkter till ministern. Nästa vecka planerar vi för att Marianne Schönning kommer att delta vid möte med tjänstemän vid landsbygdsdepartementet i ärendet.

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.