MENY menu

Nomineringar till årets Ekogala trillar in

Nu är nomineringsarbetet klart i kategorin ”Årets Mylla till Hylla”, ett pris som delas ut i samband med att Ekoweb genomför sitt marknadsseminarium och Ekogalan den 31 januari på Grand Hotel i Stockholm. Många förslag har skickats in till jurygruppen, som slutligen enats om att lyfta fram tre nominerade kandidater till priset: Hjordnära, Magnihill och Malmö Stad. Vinnaren kommer att presenteras den 31 januari under Ekogalan, som genomförs i samarbete mellan Axfood, Lantmännen, LRF, SMA Mineral, och Ekoweb som även ansvarar för arrangemanget.

- Vi vill premiera företag och verksamheter som visar på utvecklingspotentialen i den ekologiska marknaden. Samtliga nominerade arbetar hårt med produktutveckling och är stora visionära förebilder samt lysande exempel på att det går att sälja, och även konsumera, mervärdesprodukter, säger Cecilia Ryegård, Ekoweb.

Kriterierna för priset lyder:
”Till en eller flera personer/företag som genom konstruktivt samarbete ökat tillgängligheten av ekologiska produkter på marknaden, eller på annat sätt främjat ekologisk produktion och handel.”

Motivering till nomineringarna:
- Hjordnära: På en backande marknad har Sveriges enda helekologiska mejeri med djärva produktlanseringar visat att det alltid går att sälja det bästa av det bästa. 2012 blev året då Hjordäras mejeriprodukter, som ligger i absolut toppskikt när det gäller kvalitet, produktutformning och därmed även i pris, hittade vägen ner i allt fler konsumenters varukorgar och ökningen slår det mesta i 2012 års ekoförsäljning. Dessutom ser vi nya friska satsningar mot framtiden!

- Magnihill: Med en benhård övertygelse och vilja att odla och sälja ekologiskt har verksamheten på 20 år vuxit från produktion i Wivecas Almgrens egna kök till en mångmiljonindustri med en betydande andel export. Med ena foten djupt ner i den skånska myllan och handen utsträckt mot kunderna har Magnihill kontroll från frö till konsument och går från klarhet till klarhet i försäljningsframgång.

- Malmö Stad: 100 procent ekologiskt år 2020 och 33 procent redan nu. Det talar för sig själv och slår många med häpnad! Att våga gå i ledartröjan och visa offentliga Sverige att ekologiskt, det går visst. En inspiration för landets alla produktproducerande ekoföretag. För dagens segrar och framtidens djärva mål!

Årets Mylla till Hylla är bara ett av flera pris som delas ut på Ekogalan. För att läsa mer om galan och priserna besök www.ekoweb.se

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.