X

Niels Andresen slutar som verksamhetsledare

8 april 2019
Efter drygt två år som verksamhetsledare för Ekologiska Lantbrukarna väljer Niels Andresen att sluta som verksamhetsledare i föreningen. Han tog över efter en tid av sjunkande medlemsantal och med stora förändringar i både styrelse och på kansliet. Den förening han nu lämnar är en helt annan. Medlemsantalet har ökat två år i rad, ekonomin är stabil och Ekologiska Lantbrukarna driver fler projekt och syns mer i debatten om framtidens hållbara lantbruk än tidigare.

Niels Andresen uppger personliga skäl till att lämnar sin post senast den 1 september i år.

– Det har varit två intensiva år. Vi har fått till mycket förändring på kort tid och arbetet nära förtroendevalda och ideellt engagerade ekobönder har gett mig massor. Att jag väljer att sluta nu handlar om privata skäl. Jag har själv gård i Skåne och det funkar inte längre hemma med alla resor runt om i landet, säger Niels Andresen.

Ekologiska Lantbrukarnas ordförande Anders Lunneryd beklagar beskedet men ser också ljust på möjligheten att hitta Niels Andresens efterträdare.

– Vi är en mycket starkare och stabilare organisation nu än för två år sedan, och har många angelägna frågor på bordet. Vårt arbete gör skillnad hela vägen från gården till EU och i en liten förening är det kort från diskussion till beslut och handling. Det finns därför stora möjligheter för en driven verksamhetsledare att göra skillnad. Det har vi märkt under Niels Andresens år, och vi är mycket tacksamma för hans tid och engagemang, säger Anders Lunneryd.

Ekologiska Lantbrukarna kommer omgående att lysa ut tjänsten som verksamhetsledare för föreningen.


Kontakt
Anders Lunneryd, Ordförande Ekologiska Lantbrukarna
070-898 95 21

Niels Andresen, avgående Verksamhetsledare
070-380 98 96

Fler nyheter