X

Möt en KRAV-bonde i butik

27 september 2013
Från Helsingborg i söder till Sollefteå i norr - under årets Miljövänliga vecka kommer drygt 30 KRAV-märkta bönder att finnas i butiker runt om i Sverige för att uppmana konsumenter att byta till KRAV-märkt mat.

Nu drar Naturskyddsföreningen igång årets Miljövänliga vecka med fokus på att få fler konsumenter att byta till ekologisk mat. Under veckan samarbetar KRAV och Naturskyddsföreningen. Till exempel kommer både KRAV-märkta bönder och KRAV-ambassadörer att hjälpa till i butikerna för att berätta hur konsumenter, bara genom att välja ekologisk mat, gör stor skillnad för både människor, djur och miljö.

En av bönderna som kommer att vara i butik är Martin Sundborn, som tillsammans med sin bror, driver Sundborns lantbruk utanför Falun. På gården odlas KRAV-märkt potatis.

– Den största fördelen med att odla ekologiskt är att slippa bespruta potatisen. Först ska man sitta med gasmask och skyddskläder och sedan ska man äta den och det känns ju konstigt, säger Martin Sundborn.

Potatis är en av de produkter som är i fokus under Miljövänliga veckan. Ekologiskt kött, mjölk, frukt och kaffe är andra varor som lyfts upp som extra viktiga att byta till KRAV-märkt för att minska risken att få i sig skadliga rester av kemiska bekämpningsmedel och att dessa ska spridas i jord och vattendrag.

Texten är hämtad från KRAVs pressmeddelande. Läs det i sin helhet samt se plats och datum för var du kan träffa KRAV-bönder i butik.

Fler nyheter