X

Mossagårdsfestivalen kickar igång EKO-september!

27 augusti 2020
Mossagårdsfestivalen drar igång imorgon, det första eventet inom EKO-september!

Ett brett och lockande program kommer att ta plats i gårdens - av hampa - restaurerade lada mellan den 28-30 augusti. Precis som föregående år så är ledstjärnan det ekologiska engagemanget och helhetstänket runt allt från de deltagande artisterna, till maten som serveras och de naturnära kringaktiviteterna. Och att de ekologiska visionerna och tänket är något som många vill stötta, vittnar bland annat samarbetspartnern Event i Skåne om.

Några av de organisationer och förbund som stöttar Mossagårdsfestivalen 2020 på olika sätt är Ekologiska lantbrukarna, KRAV, Lunds Kommun, Skånsk Live, Folkuniversitetet, ABF, Hushållningssällskapet och Event in Skåne, en del av Business Region Skåne. Event in Skåne jobbar mycket för event- och besöksnäringen i Skåne och hjälper verksamheter som vill ställa om till “Coronasäkert läge”. De uttalar sig på följande vis om varför de tycker det är självklart att sponsra Sveriges mysigaste ekofestival:

- Med sikte på att bli en nationell och internationell mötesplats för hållbarhet, kultur och natur, är vi på Event in Skåne stolta över att få stödja Mossagårdsfestivalens arbete med en Coronaanpassad festival utöver det vanliga, berättar Petra Kuritzén, projektledare på Event in Skåne.

Mossagårdsfestivalen är ett fint exempel på hur både region, kommun, föreningar, privat sektor och studieförbund kan samarbeta för att stötta varandra i tider som dessa. Årets Mossagårdsfestival blir också startskottet för eventet EkoSeptember, en kampanj för ekomat och ekologiskt lantbruk, där festivalgeneral Ebba-Maria Olson är klimatambassadör:

- Det känns så härligt och underbart att jag blir alldeles varm i hela kroppen, utbrister Ebba-Maria Olson. Vi vill i år erbjuda en omtänksam utomhusfestival mitt i naturen där vi kan fokusera på friskvård och där det underbara samspelet mellan natur och kultur kan få spira. Hela familjen är välkommen!


- Våra partners är så viktiga för oss, fortsätter hon, jag vet inte hur många gånger som jag tänkt att vi skulle lägga ner Mossagårdsfestivalen, men så finns Folkuniversitetet där och hjälper till och backar upp. Det har räddat festivalens fortlevnad många gånger om, berättar Ebba-Maria Olson.

Läs mer om boka din biljett på http://www.ekofestivalen.se/index.html

Fler nyheter