MENY menu

Moderater fick lära sig om ekogrisar hos Ragnarssons

På onsdagen den 8 maj fick den ekologiska grisgården Ragnarssons i Tvååker politikerbesök. Det var Anna Maria Corazza Bildt från EU-parlamentet, tillsammans med hennes politiske handläggare Rasmus Bäckström samt moderate riksdagsledamoten Michael Svensson som gjorde studiebesök.

- Tillsammans gjorde vi en rundvandring på gården och hos grisarna. Anna-Maria blev lyrisk av att se grisarna och att hålla och gosa med en liten kulting. Hon är själv uppvuxen på en gård i Italien där de gör parmaskinka, berättar Gun Ragnarsson.

Fika dukades upp ute hos grisarna. Det bjöds på ekologiskt bröd bakat på Limabackas mjöl med Ragnarssons lufttorkade salami som pålägg.

- Vi diskuterade mycket om vilka olika positiva effekter ekologisk produktion ger. De hade ingen aning om att vi som ekologisk grisgård inte fick ett öre extra i EU-ersättning nu jämfört med när vi hade konventionell produktion.

Orsaken till besöket var att Gun Ragnarsson själv påtalat för Michael Svensson att Moderaterna måste öka sin kunskap om hållbart jordbruk och att han gärna fick ta med lämpliga personer att besöka Ragnarssons i Tvååker.

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.