MENY menu

Miljöpartiets Maria Gardfjell är LRF:s nya politiska råd

För att lyfta landsbygdens företagande på den politiska agendan presenterar LRF:s förbundsordförande Helena Jonsson ett nytt politiskt råd. En av de sju ledamöterna i rådet är Miljöpartiets kommunalråd och länsordförande Maria Gardfjell.

- Det är bra att LRF nu får ett politiskt råd för att kommun- och regionpolitik i så stor utsträckning som möjligt skapar förutsättningar för de gröna näringarnas utvecklingsmöjligheter. Det ska bli roligt och spännande, säger Maria Gardfjell (MP)

LRF:s politiska råd ska bidra med erfarenheter och inspirera till lösningar och förslag för en mer livskraftig landsbygd. På sina möten kommer rådet att behandla olika teman med bäring på de gröna näringarna och landsbygdens företagande. Exempel på möjliga teman är hållbar livsmedelsförsörjning, infrastruktur och småföretagares villkor. Det första mötet med LRF:s politiska råd är planerat till januari 2013.

- Jag tror att jag med min yrkesbakgrund i organisationer och företag som Naturskyddsföreningen, KRAV, Konsumentverket, Coop Änglamark och eget företagande där jag bland annat hjälpte Upplandsbönderna att utveckla sitt varumärke kan bidra med viktig erfarenhet. Ekologisk mat, naturbetesmarker och att det finns många bönder som brukar markerna ligger mig mycket varmt om hjärtat, avslutar Maria Gardfjell.

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.