MENY menu

Martin & Servera vill öka eko

Martin & Servera har länge och enträget arbetat med att öka sin ekoandel, något som givit goda resultat. Nu är man beredd att göra ytterligare ansträngningar för att öka ekoförsäljningen hos både sina köpare och leverantörer i en tävling om vem som ökar försäljningen mest.

Sveriges ledande grossist till restauranger och storkök, Martin & Servera, har länge arbetat aktivt med ekologiska livsmedel . Företagets ekoandel av totalförsäljningen ökade under 2012 till 8 procent, att jämföra med Sveriges totala riksgenomsnitt som är 3,6 procent. Servera har en strategi som innebär att den ekologiska försäljningen ska fortsätta att öka. En åtgärd som företaget nu vidtar för att lyckas med detta är att utmana hela branschen att öka både produktionen och konsumtionen av ekologiskt i något som man kallar Utmaningen 2014

- Vi vill öka efterfrågan på ekologiskt från restauranger och storkök. Produktionen hänger givetvis ihop med den typen av mål och utmaningen 2014 riktar sig till både kunder och leverantörer. Vi vill tillgängliggöra ekologiska och miljömärkta produkter för svenska restauranger och skolkök, säger Nils Berntsson, som är inköpsdirektör hos Servera.

Servera omsatte under 2012 cirka 800 miljoner kronor på ekologiska livsmedel och står för cirka 30 procent av försäljningen av ekologiskt inom kategorin storkök.

- Vi har i dag ett stort antal kunder med miljöprofil. Vi breddar kontinuerligt vårt ekosortiment och vi satsar på marknadsföringsmaterial som fokuserar på det ekologiska sortimentet, säger Nils.

Läs hela nyheten på Ekoweb

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.