menu

Lyckat GMO-möte i Visby

Den 19 maj hölls möte i Visby på temat GMO - risk eller möjlighet.
Arrangörer för träffen var ABF och Studieförbundet Vuxenskolan i samarbete med LRF, Gotlands Ekologiska Odlare och Medvetna Matval.

Den lilla matsalen på ABF i Visby blev fullsattt - nästan 80 personer kom på mötet. På plats fanns konsumenter, ekologiska och konventionella producenter samt politiker.

Åsa Gustafsson, ordförande i GEO, var mycket nöjd med kvällen.
- Diskussionerna hamnade på en bra nivå, precis som vi ville. Det förekom ingen pajkastning, utan det var högt i tak och vi pratade både för och nackdelar med GMO. Men nackdelarna med GMO vägde tyngst under mötet, berättar Åsa.

Anders Lunneryd, styrelseledamot i Ekologiska Lantbrukarna tillika GMO-expert deltog bland talarna på mötet Han gjorde en strålande insats enligt Åsa Gustafsson och var en stor tillgång på mötet .

Mötet hölls med anledning av att LRF Ungdomen på Gotland lade en motion till förra årets stämma om att tillåta GMO-foder. Det blev diskussioner kring detta på Gotland och man bjöd in till ett tillfälle att diskutera tillsammans.
Enligt ABF så visade kvällen på ett så pass stort intresse att det kommer att arrangeras mer kvällar på temat framöver.

Läs en rapport från mötet på helagotland.se

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
Warfvinges väg 38
112 51 STOCKHOLM

Ekologiska Lantbrukarna grundades 1985 av lantbrukare, för lantbrukare. Vi arbetar för att politik, regler och marknad ska vara utformade så att svenska ekobönder ges de bästa möjligheterna att utveckla lönsamma och hållbara företag. Läs mer om vår organisation här!