MENY menu

Lyckat EKO-september klart för i år

EKO-september har nått sitt slut för denna gång!

Tillsammans med flera samarbetsorganisationer har Ekologiska Lantbrukarna under hela månaden spridit EKO-septembers budskap och bidragit till att öka kunskapen om ekologisk mat, hur den produceras och vad den bidrar till. Trots Corona-pandemin och ändrade planer har vi till och med lyckats nå ut till fler i jämförelse med förra året! Hela 37 lokala evenemang har genomförts där medborgare mött ekologiska lantbrukare. Lantbrukarna har öppnat upp sina ekogårdar och gett allmänheten tillfället att se ekologisk djurhållning och växtodling (och få provsitta traktorerna såklart!) på nära håll.

Kampanjen har gett möjlighet till många samtal, i Värmland har konsumenter fått träffa ekobönder direkt i butiken och på kurser hos Ekobonden har föreläsningar arrangerats om lantbrukets klimatpåverkan och jordhälsans betydelse. Många har också fått chansen att få njuta av goda ekologiska råvaror direkt från gårdarnas butiker runt om i landet och tillagade på “Dinner in the fields”.

Tack till alla er medlemmar som har öppnat upp era gårdar och skapat både arrangemang och engagemang för ekomaten!

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.