MENY menu

Nytt landsbygdsprogram positivt - för stunden

Efter lång väntan och stor spänning så presenterades idag en sammanfattning av det nya Landsbygdsprogrammet. Hela programmet presenteras först om två veckor vilket gör det svårt att veta exakt hur det kommer att påverka ekologiskt lantbruk, men några indikationer kan fås redan nu.

Kommande landsbygdsprogram är till sin budget lika stort som tidigare program. I programmet ingår en rad olika åtgärder där ersättning till ekologisk produktion är en. Budget för miljöersättning för ekologisk produktion är i nivå med kostnaderna för åtgärden de senaste åren.

– Programmet är väldigt positivt för lantbruket av i dag. Men frågan är om det leder till den utveckling vi vill se till 2020, generellt och inte minst för ekologiskt. Vi ser inte någon direkt utökad satsning på ekologiskt, men positivt är att ekologiska lantbrukare kommer att känna igen sig i ersättningsformerna, säger Maria Dirke, verksamhetsledare för Ekologiska Lantbrukarna.

Bland nyheter i programmet finns utökat satsning på bredband, ny djurvälfärdsersättning och satsning på samarbete mellan forskare och lantbrukare.

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.