MENY menu

Landsbygdsministern missar ekomötet

I nästa vecka är det skarpt läge för den omdiskuterade ekoförordningen. Efter att upprepade gånger ha misslyckats med att nå enighet mellan medlemsländerna om hur de vill att en gemensam lagstiftning kring ekologisk produktion ska se ut gör det lettiska ordförandeskapet ett sista försök.

Sverige har starka åsikter om knäckfrågorna; hur produktionen ska kontrolleras och vad som ska vara avgörande för att få certifiering.

Regeringen vill, liksom den svenska ekobranschen, att det ska vara processen som avgör om en produktion får märkas som ekologisk eller inte, inte slutprodukten.

Men det är inte den högste politiskt ansvariga som kommer att driva den svenska linjen i Luxemburg. Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht prioriterar regeringsöverläggningar på Harpsund i stället. Sverige representeras av statssekreterare Elisabeth Backteman.

Målet med mötet nästa tisdag är att medlemsländerna ska enas om en gemensam position inför förhandlingarna med EU-parlamentet.

Nyheten är hämtad från ATL

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.