MENY menu

Köp, sälj och lär med Proteintipset

I mitten av juni lanseras www.proteintipset.se – en sida på nätet för kunskapsförmedling om odling av proteingrödor och utfodring, med 101 av böndernas egna bästa tips. Här kan man utbyta erfarenheter och ta del av senaste nytt om proteinfoder. På sajten kan man även annonsera för att köpa eller sälja egenproducerat foder.

Nästan 60 procent av allt proteinfoder som ges till svenska djur är importerat. Proteintipset är till för att göra det enklare att lära sig om och förse sig med närproducerat foder för att slippa importen av spannmål och protein. Därtill kan sidan fungera som en plattform för kontakter till nya samarbeten och kunskapsutbyten mellan gårdar.

De som ligger bakom Proteintipset är Ekologiska Lantbrukarna, LRF och Växa Sverige, samma gäng som gjorde boken ”101 proteintips - böndernas bästa tips för mer svenskt proteinfoder”. Sajten är till för alla bönder, oavsett produktionsform.

Är du intresserad av att lägga in en annons redan nu? Det går bra att göra i vårt formulär! Gå in på www.proteintipset.se och lägg in vad du önskar sälja/köpa.

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.