menu

Ny rapport: KRAV slår hål på myter om hållbar matkonsumtion

Vad vi äter och hur maten framställs är avgörande för samhällsutmaningar som klimat, miljö, hälsa och social rättvisa. Genom att vända utvecklingen i en mer hållbar riktning kan vi lösa några av de största globala samhällsutmaningarna. Samtidigt upplever många konsumenter att nya forskningsrön om matens klimatpåverkan förvirrar, och att det är svårt att veta vilket som är det mest hållbara valet.

Vilken roll kan KRAV spela i en tid präglad av kritiska hållbarhetsutmaningar, fler hållbarhetsmärkningar än någonsin och alltmer medvetna men förvirrade konsumenter?

Det och mycket mer presenteras i en ny rapport från KRAV. Den visar att nästan hälften av alla konsumenter i Sverige känner sig förvirrade när det gäller hållbara matval. I rapporten slår KRAV även hål på myter om hållbar mat som hindrar hållbar utveckling.

Här kan du läsa hela rapporten

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
Warfvinges väg 38
112 51 STOCKHOLM

Ekologiska Lantbrukarna grundades 1985 av lantbrukare, för lantbrukare. Vi arbetar för att politik, regler och marknad ska vara utformade så att svenska ekobönder ges de bästa möjligheterna att utveckla lönsamma och hållbara företag. Läs mer om vår organisation här!