X

Ny rapport: KRAV slår hål på myter om hållbar matkonsumtion

29 april 2021
Vad vi äter och hur maten framställs är avgörande för samhällsutmaningar som klimat, miljö, hälsa och social rättvisa. Genom att vända utvecklingen i en mer hållbar riktning kan vi lösa några av de största globala samhällsutmaningarna. Samtidigt upplever många konsumenter att nya forskningsrön om matens klimatpåverkan förvirrar, och att det är svårt att veta vilket som är det mest hållbara valet.

Vilken roll kan KRAV spela i en tid präglad av kritiska hållbarhetsutmaningar, fler hållbarhetsmärkningar än någonsin och alltmer medvetna men förvirrade konsumenter?

Det och mycket mer presenteras i en ny rapport från KRAV. Den visar att nästan hälften av alla konsumenter i Sverige känner sig förvirrade när det gäller hållbara matval. I rapporten slår KRAV även hål på myter om hållbar mat som hindrar hållbar utveckling.

Här kan du läsa hela rapporten

Fler nyheter