MENY menu

Ekologiska Lantbrukarna mot ändrade ekostöd

I nästa vecka kommer Jordbruksverket att presentera sitt förslag på nytt landsbygdsprogram för regeringen, däribland miljöstöden. Det har blivit känt att Jordbruksverket kommer att föreslå stora förändringar för stöden till ekologisk produktion, och på ATLs debattplats "Synpunkten" har Ekologiska Lantbrukarnas hela styrelse undertecknat en debattartikel som varnar för följderna.

Främst vänder man sig mot förslaget att ersätta det nuvarande stödet till ekologisk produktion med ett omläggningsstöd som alltså enbart ges under omläggningstiden till ekologisk produktion. Alla erfarenheter från andra EU-länder där omläggningsstöd prövats visar att detta minskar istället för ökar den ekologiska produktionen. Idag finns därför inga rena omläggningsstöd i Europa.

Ekologiska Lantbrukarna protesterar också mot förslagen på att sänka ekoersättningen till jordbruk i Sveriges skogsbygder.

Hela debattartikeln finns här på ATL:s hemsida

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.