menu

Jobba med oss - Föreningsutvecklare sökes!

Föreningsutvecklare Ekologiska Lantbrukarna

Vi söker dig som vill vara med och driva utvecklingen av svenskt ekologiskt lantbruk med oss. Ekologiska Lantbrukarna är en medlemsorganisation verksam över hela landet och på vårt rikskansli jobbar vi för att våra medlemmar ska ha de bästa villkoren att utveckla hållbara och lönsamma företag. Vi påverkar politik, regler och marknad samt stärker nätverket och kunskapsutbytet ekobönder emellan.

I vårt team kommer du i huvudsak att ansvara för utveckling och kontakt med våra 19 ideella distrikt samt aktiv värvning, med fokus på att främja och möjliggöra det ideella engagemanget i föreningen samt att fortsätta öka i medlemsantal. Du är också involverad i aktiviteter som rikstäckande konferenser och mässor, samt att stärka branschgrupper av ekobönder med fokus på utveckling av marknad och villkor för ekologisk produktion. Du blir en central del i teamet på riksorganisationen, samtidigt som du dagligen har kontakt med förtroendevalda och medlemmar i hela landet, inklusive vissa administrativa arbetsuppgifter kopplade till medlemsvård och styrelsearbete.

Vem vi söker
Vi söker dig som har god kunskap om och förståelse för lantbruksföretagande, gillar att arbeta medlemsstyrt och värderingsdrivet och har erfarenhet av att självständigt driva ditt arbete. Ett måste är att du är en social person som har lätt för att skapa kontakt och förtroende med olika typer av människor. Du bör även trivas med administrativa uppgifter där noggrannhet och ordningsamhet uppskattas.
Kunskaper i föreningsliv och styrelsearbete, praktiskt ekologiskt lantbruk och/eller kommunikation är starkt meriterande. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Omfattning, villkor och placering
Tjänsten är 75 %, med tillträde 1 januari eller efter överenskommelse. Utökning till heltid kan bli aktuellt i takt med att föreningen växer. Tjänsten är tillsvidare, provanställning tillämpas. Placering är i första hand på kansliets kontor i Gröna näringslivets hus, Stockholm.
Intervjuer och urval sker löpande så skicka din ansökan så snart som möjligt, dock senast 25 november. Ansök genom att skicka CV och personligt brev till Verksamhetsledare Sofia Sollén-Norrlin, sofia.sollen-norrlin@ekolantbruk.se.

Välkommen med din ansökan!

Om oss
Ekologiska Lantbrukarna jobbar för att förbättra villkoren för ekologiska lantbrukare och att den svenska ekomarknaden ska växa. Våra medlemmar är entreprenörer med ena foten i framtiden vilket gör jobbet meningsfullt. Tillsammans bygger vi Ekosverige. Hos oss har du stora möjligheter att påverka arbetets innehåll samt hur, när och var du jobbar.

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
Warfvinges väg 38
112 51 STOCKHOLM

Ekologiska Lantbrukarna grundades 1985 av lantbrukare, för lantbrukare. Vi arbetar för att politik, regler och marknad ska vara utformade så att svenska ekobönder ges de bästa möjligheterna att utveckla lönsamma och hållbara företag. Läs mer om vår organisation här!