MENY menu

Jordbrukspolitiken från 2014

En bred representation från svenskt lantbruks organisationer samlades den 7 juni kring senaste nytt om jordbrukspolitiken efter 2013. Det program som skall börja gälla från 2014 kommer med stor sannolikthet att bli försenat. Både budget och programinnehåll behöver dryftas inom kommission, parlament och medlemsstater.

Den senaste pusselbiten från svensk sida var Jordbruksverkets rapport, det tekniska underlaget, deras och Skogsstyrelsens förslag till förenklingar och utredningen om åtgärder för ekologisk produktion. Det finnns en stor frustration över att det mesta fortfarande är så ofärdigt. Det gör att vi inte kan vara konkreta med vad föreningen tycker och vad vi skulle vilja ändra på.

Vid mötet gjorde Maria Dirke en dragning över Ekologiska Lantbrukarnas huvudpunkter som reaktion på Jordbruksverkets ekoutredning. Tack vare det kom frågorna kring ekologisk produktion också med i diskussionerna på mötet.

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.