MENY menu

Imponerande upplägg av GEO på Gotlands Skördefestival

Gotlands Skördefestival äger rum på Lövsta Landsbygdscentrum norr om Roma lördagen den 7 och söndagen den 8 september kl 10-17. Festivalen vänder sig till konsumenter, barnfamiljer, gotlänningar och ditresta - alla som är intresserade av mat och livsmedel. Gotlands Ekologiska Odlare, GEO, finns självklart på plats under festivalen och har ett ambitiöst upplägg för de två dagarna. Åsa Gustafsson, ordförande för GEO och Ekologiska Lantbrukarna på Gotland berättar om planerna.

- Vi ska visa maskiner från jord till bord, bland annat Widegrens fina morotsmaskiner och tistelskäraren som var med på Ekologiska Lantbrukarnas stämma i våras. Vi ska även visa en Cameleon som Lövsta har. Vi vill visa att vi ekobönder inte går med skjuthackor längre om någon ännu tror det

Marknadsförsäljning och inspirerande företagare
Utöver stora maskiner ska föreningen ha marknadsförsäljning av allla olika sorters saker i sin monter: grönsaker från alla håll och kanter på ön, havtornsprodukter, morotssylt, korv från Gothem handelshus, med mycket mera. Jessica Hermansson från Botvalde gård, Dan Widegren från Widegrens gård och Anita Pettersson från HS certifiering kommer att vara talare vid olika tillfällen under helgen. De kommer att berätta om sina företag och hur man blir certifierad.

Åsa får träffa kungen!
Inte nog med detta imponerande upplägg; på lördagen kommer då självaste kungen till festivalen!
- Först kommer kungen till öppningen av själva skördefestivalen och sen är vi ett litet gäng som har blivit inbjudna att äta lunch med kungaparet på Furillen! Där är det bara jag som representerar eko tror jag och det ska bli lite spännande, berättar Åsa Gustafsson.

Läs mer om Gotlands Skördefestival

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.