MENY menu

Hjälp oss påverka

Ekologiska Lantbrukarna får många signaler om pressad ekonomi och likviditetsproblem på ekogårdar runt om i landet. Enligt Jordbruksverkets beslutade tidsplan för EU-ersättningar planeras utbetalning av 2023 års EKO-stöd till april 2024. I ett läge där likviditeten är ansträngd på gårdsnivå efter sommarens utmanande skördesituation i kombination med lågkonjunktur och höjda räntor jobbar Ekologiska Lantbrukarna för att få Jordbruksverket att påskynda sina utbetalningar. Därför behöver vi din hjälp att göra en ögonblicksbild av läget och hur du hanterar situationen.

Du som driver eller har drivit ekologiskt/KRAV-märkt produktion i någon omfattning under 2023 ombeds att svara utifrån vad du vet och funderar på just nu. Inga exakta ekonomiska underlag efterfrågas och du svarar självklart helt anonymt. Sista svarsdag är den 29/10.

Vill du bidra med fler fakta eller har frågor till föreningen om vårt arbete med detta är du välkommen att kontakta oss via kansliet@ekolantbruk.se eller 010- 750 08 55.

Bidra med din lägesbild!

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.