MENY menu

Halländska bönder samlades för foderträff

Arbetet med att öka odlingen av närodlat foder fortsätter. Den 15 maj fick 11 halländska bönder besök av Charlotte Rosta och Eva Hagström Öberg från Ekologiska Lantbrukarnas för att diskutera foder- och slaktfrågor. Syfte var att få igång samverkan inom foderförsörjning mm.

Ett entusiastiskt gäng var på plats och diskussionen blev livlig som den brukar bli på dessa möten. Extra trevlig var det att några nya ansikten dök upp, utöver de som alltid är på hugget och med. Det var dessutom en god blandning av både mjölkproducenter, spannmålsodlare, grönsaksodlare och köttproducenter.

- Vi informerade bla om www.proteintipset.se Det var uppskattat att få en genomgång av sajtens alla funktioner. Vi tipsade även om LRFs förhandlingsapp, ett ljudband med goda tips om hur man kan förbereda sig inför en kommande förhandling. Man kan aldrig bli nog vässad! Appen går att ladda ner på Google play och Appstore, berättar Charlotte Rosta, marknadsutvecklare på Ekologiska Lantbrukarna.

Ekologiska Lantbrukarna har resurser att fortsätta med dessa möten även i höst, dels i nya distrikt men även återbesöka grupper som vill utveckla samarbeten vidare.

Intresse för samverkan på köttsidan är stor i många delar av landet och vi hoppas kunna jobba vidare med även dessa frågor mer grundligt framgent.

För mer info kontakta charlotte.rosta@ekolantbruk.se

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.