menu

Gunilla Östangård ny marknadsutvecklare hos Ekologiska Lantbrukarna

Gunilla Östangård har nyligen tillträtt som marknadsutvecklare hos Ekologiska Lantbrukarna.

Hon är lantmästare och har en bakgrund som krav-kontrollant, foderchef och butikschef för Lantmännen i Karlstad. Gunilla driver även ett krav-lantbruk med dikor i Segerstad, Värmland och är aktiv som ledamot i distriktsstyrelsen för Ekologiska Lantbrukarna i Värmland.

– Jag ser fram emot att jobba helhjärtat med att hitta lösningar för enskilda lantbrukare och grupper för att stärka och vidareutveckla det växande svenska eko-lantbruket, säger Gunilla Östangård.

I rollen som marknadsutvecklare kommer Gunilla Östangård framförallt ansvara för föreningens marknadsarbete. Det innefattar allt från koordinering och kommunikation av föreningens löpande analyser om marknad och prisutveckling för ekobonden, till att samla och engagera branschvisa grupper av ekobönder och föra dialog med andra aktörer inom livsmedelskedjan.

– Med Gunilla som marknadsutvecklare kan vi ytterligare stärka ekobondens roll i livsmedelskedjan. Hennes förankring i ekolantbruket och praktiska erfarenhet av både försäljning och ledarskap kommer hjälpa oss att ta vårt marknadsarbete till en ny nivå, säger Sofia Emilsson, verksamhetsledare hos Ekologiska Lantbrukarna.

Om Ekologiska Lantbrukarnas marknadsarbete

- Ekologiska Lantbrukarna driver på för att ekomarknaden ska växa så att svenska eko- och KRAV-bönder har bra möjligheter att utveckla robusta företag med god lönsamhet.
- Genom prisstatistik, marknadsanalyser och information bevakar och sprider Ekologiska Lantbrukarna kunskap om hur marknaden utvecklas för ekologisk mat i Sverige. Detta sammanställs i kvartalsvisa index-rapporter samt en årlig marknadsrapport.
- Rapporterna är lättillgängliga och relevanta för såväl ekologiska lantbrukare som konventionella lantbrukare som överväger omställning samt de som är nyfikna på ekologisk produktion och dess förutsättningar.
- Arbetet finansieras delvis av medel från Jordbruksverket inom ramen för den svenska livsmedelsstrategin.

För mer information och pressbild

Ida Lind, 072-30 98 395, ida.lind@ekolantbruk.se, projekt- och kommunikationsstrateg
Sofia Emilsson, 0703-80 93 96, sofia.emilsson@ekolantbruk.se, verksamhetsledare

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
Warfvinges väg 38
112 51 STOCKHOLM