X

Gotlands Ekologiska AB köper Gothemsgårdens slakteri

27 september 2013
Gotlands Ekologiska AB har beslutat att köpa Gothemsgården slakteri AB för att på detta sätt säkerställa sin egen verksamhet på bästa möjliga sätt, och dessutom få kontroll på flöden och varumärken som kan vara värdefulla i framtiden. Alla beslut har varit enhälliga i styrelsen. Detta meddelar ordförande Anders Stumle i ett pressmeddelande den 26 september:

"Avsikten med köpet är att utveckla den egna verksamheten med nötkött, men att även ta hand om alla lammproducenter som vill leverera KRAV-lamm.
Det skall även innehålla slakt av konventionella djur, precis som tidigare, samt möjlighet till legoslakt för den som så önskar.

Anläggningen avser att använda alla tillgängliga resurser inom en snar framtid, och på detta sätt ge möjligheter för producenterna att skapa de mervärden, som man länge önskat och tror på.

Gothemsgården AB skall bli det avstamp som innebär en nysatsning för ett bondeägt slakteri, i liten skala, med närproducerade och KRAV producerat kött som snabbt kan följa marknadens efterfrågan. Cirkeln är sluten."

Fler nyheter