Göteborgs stad satsar på ekokött

24 may 2012
Göteborgs stad har beslutat att enbart servera ekologiskt kött. I stället för att teckna avtal med endast leverantör, är målet att knyta många ekobönder till sig, skriver Jordbruksaktuellt.

– Kött är det livsmedel som enskilt har störst påverkan på miljön. Vår ambition är att ta ansvar från jord till bord, säger Ulla Lundgren, miljöutredare på miljöförvaltningen vid Göteborgs stad.
Göteborgs skolor och äldreomsorg ska serveras hundra procent ekologiskt kött. Det har Göteborgs stad beslutat.
– Genom att välja ekologiskt kött bidrar vi på ett positivt sätt. Det innebär exempelvis­ att vi håller landskapen öppna, använder mindre bekämpningsmedel och gmo. Dessutom minskar vi på köttkonsumtionen till förmån för grönsaker och baljväxter,­ som har mycket mindre negativ påverkan på klimatet, menar Ulla Lundgren.

Läs hela artikeln här

Fler nyheter