MENY menu

GMO-debatt i Dagens Industri

Tillsammans med flera andra organisationer skrev vi debatt om GMO i Dagens Industri den 31 augusti. Det är Sveriges Konsumenter, Greenpeace, Naturskyddsföreningen, Jordens Vänner samt norska Oikos, Debio och Forbrukerrådet som tillsammans skriver under artikeln.

Sveriges och Norges konsumenter har hittills sagt nej till GMO. Trots detta överväger delar av lantbruket i Sverige att lämna sin tidigare restriktiva linje, konstaterar flera miljö- och konsumentorganisationer.

På torsdag kan Sveriges djurbönder fatta beslut om de skall köpa in genmodifierad soja (GMO) till djurfoder eller inte. Sveriges lantbruk har hitills varit GMO-fritt men delar av den svenska djurproduktionen vill nu ändra på detta . Att kunna välja kött, mölk och ägg från djur som utfodrats med GMO-fritt foder är viktigt för svenska och norska konsumenter. Vi, miljö- och konsumentorgansiationerna i Sverige och Norge, uppmanar våra livsmedelsproducenter att inte äventyra ett av det svenska lantbrukets viktigaste mervärden.

Läs hela debattartikeln här

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.