MENY menu

Fler växtodlare anmälda till KRAV

I Sverige saknas ca 20 000 hektar ekologisk spannmål för att klara det inhemska behovet utan att behöva importera, enligt Ekologiska Lantbrukarnas branschexpert Dirk van der Krogt. En stor del av behovet handlar om att förse de allt fler ekologiska djurgårdarna med foder.

Glädjande nog kan vi därför ta del av KRAVs preliminära siffror över nyanslutningen till KRAV-kontrollen 2011. Den pekar mot en ökning med ca 130 växtodlingsgårdar, vilket är en ökning med ca 3 procent. Rimligen fyller de inte upp med ens hälften av den areal som saknas idag men nyanslutningen kan vara ett tecken på att växtodlarnas ointresse för att lägga om håller på att luckras upp. 26 procent av de nytillkomna finns i Västra Götaland som redan är det eko-tätaste länet, 10 procent i Skåne och 10 procent i Östergötland.

Antalet djurhållare i KRAV-kontrollen 2011 verkar bli drygt 90 fler än förra året, vilket motsvarar en ökning på nästan 4 procent. Även bland djurgårdarna ligger Västra Götaland i topp med 25 procent av de nyanslutna. 13 procent finns i Östergötland och 11 procent i Södermanland.

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.